2011/08/27

先日健康食品店で見つけた"大豆からあげ"。
I found 'Soybean karaage (deep fry cooking) ' in a health food store.

いつ料理しようかな~~と迷っていたのですが、昨日両親と兄カップルがご飯を食べに来たので
’よし、食べさせてみよう’ と’からあげ’にしてみました。
I was thinking when shall I cook them for awhile. So, yesterday, my parents and brother and his girlfriend came for dinner to our house, so I decided to cook and give them a try.

この大豆からあげ、大豆の脂肪分を除いた、純植物性食品、大豆たんぱく100% だそうです。
This soybean karaage is a vegan food with soybean fat removed, 100% soy protein.

調理前はこんな感じで乾燥して硬い。
Before cooking, they are dried and hard.

袋の後ろにあるレシピを参考にしながら、自分のアイデアも入れて作ってみます。
I refer to the recipe on the back of the bag and add some of my ideas.

大豆のからあげの作り方
How to make Soybean karaage

  大豆のからあげ20個を、80℃位のお湯に浸けます。 (15~20分程度)
Soak 20 pieces of soybean karaage in 80-degree hot water.(15-20min)

2  戻した後しっかりと膨らんだら水を切ります。このときよく水を搾っておくと、揚げる際に油はねがないかも。 (注:)私はきちんと搾っておかなかったから、油に入れたとたん 油がはね、ブルース・リーになったかのようにアチョー、アチョーといいながら揚げました。ステップを取り入れてみてもいいでしょう。
After soaking and making sure it has risen, drain the hot water and squeeze carefully so that the oil won't spatter when frying. (I think I didn't remove enough of the water in this process and maybe that is why the oil was spattering around after I put it in the oil pan. I was shouting like Bruce Lee while cooking.You can walk like him,too. Haiyaah! haiyaaaaah!!)


3   ビニールの袋に、摺った生姜(一カケ)、にんにく(1片)、醤油(大さじ3-4)、と戻した大豆たんぱくを入れて、調味料がいきわたるように軽く揉みながら味付け。15分以上置く。
Put seasoning (1 clove garlic. ginger with same mount of garlic, soy-sauce 3 or 4 table spoons) and soaked soy karaage in a plastic cooking bag. Mix and knead them gently. Then leave for over 15 min.

4 片栗粉をまぶし、揚げてできあがり。
Lightly coat the soybean karaage with starch and deep fry. That's it!

玉ねぎのスライスを敷いてその上に盛り付け。今回はみょうがと大葉を刻んでみました。
Serve over sliced onion and I put some chopped myoga-ginger and sliced macrophyll leaves before bringing to the table.
食感は弾力もあり、鳥のから揚げに良く似ています。
Feels elastic and is similar in texture of chicken karaage.

家族に好評☆ 
Every one likes it !!! Very gooood!

めでたく我が家の十八番りレシピになりそうです。
Soybean karage will be a favorite in our kitchen.

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